Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Ce a discutat Maia Sandu la întrevederea cu vicepremierul rus Dmitri Kozak

24 iun. 2019,, 19:17   Politică
7479 5

Prim-ministrul Maia Sandu a discutat luni, 24 iunie subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă cu vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak.

Interlocutorii au subliniat necesitatea relansării comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, inclusiv în vederea eliminării tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse, introduse în 2014, și a rezolvării problemelor transportatorilor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Părțile au subliniat și disponibilitatea de a relansa un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc față de interesele naționale. Maia Sandu a subliniat că nu sînt incompatibilități dintre Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare UE-RM și zona liberă de comerț în cadrul CSI.

Prim-ministrul a subliniat că guvernul de la Chișinău va promova o politică externă previzibilă, bazată pe obiectivul integrării europene și implementarea Acordului de Asociere cu UE, în același timp dezvoltînd relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă. Premierul Maia Sandu a subliniat că prioritatea guvernului Republicii Moldova la etapa actuală este democratizarea țării și asigurarea funcționalității instituțiilor statului în interesul cetățenilor.

În contextul discuțiilor despre regiunea transnistreană, Prim-ministrul Maia Sandu a atras atenția interlocutorilor asupra necesității de a opri schemele ilegale de comerț care dăunează tuturor statelor din vecinătate, dar și asupra necesității de a asigura transparență și previzibilitate în aprovizionarea regiunii cu gaze naturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?