COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 515

Ce a discutat liderul Transnistriei cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

7 sep. 2021,, 13:45   Politică
2049 16

Așa-numitul președinte al nerecunoscutei PMN, Vadim Krasnoselski, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch.

Potrivit serviciului de presă al liderului Transnistriei, Klaus Neukirch conduce misiunea OSCE în Republica Moldova din 2018, iar vizitele sale de lucru la Tiraspol sînt de natură sistematică. Vadim Krasnoselski se află în contact permanent de lucru cu diplomatul german.

Scopul întîlnirii de astăzi este discutarea stării actuale de lucru în procesul de negociere. O atenție sporită este acordată problemelor circulației, care devin din ce în ce mai relevante în lumina recentelor evenimente.

Vadim Krasnoselski a subliniat că aceste aspecte au un caracter pur umanitar, ceea ce înseamnă că căutarea ieșirii din situația se află în competența OSCE. Și Klaus Neukirch a susținut această poziție, subliniind că esența activității Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, reprezentată de el, se reduce la rezolvarea problemelor care afectează interesele și drepturile cetățenilor.

Șeful Transnistriei a cerut participanților europeni la procesul de negocieri să fie consecvenți în acțiunile lor, subliniind că OSCE pledează tradițional pentru asigurarea libertății de circulație. Aceste principii ar trebui să se refere la toți, fără excepție, dar să aibă un caracter unilateral, a menționat Vadim Krasnoselski.


Interlocutorii au făcut schimb de opinii și propuneri concrete. Părțile vor continua dialogul în regim de lucru. Participanții la întîlnire au fost de aceeași părere că negocierile în cadrul formatului de negocieri "5+2" ar trebui intensificate și completate cu conținut practic. În același timp, pe primul loc ar trebui să fie drepturile, interesele și nevoile oamenilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X