Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce a determinat-o pe Maia Sandu să se aventureze în numirea procurorului general?

11 noi. 2019,, 16:00   Politică
4922 3

Maia Sandu a fost determinată să se aventureze cu numirea procurorului general al Republicii Moldova, de rezultatele nesatisfăcătoare în funcția sa de prim-ministru, căderea rating-ului blocului ACUM, precum și dorința Maiei Sandu de a cîștiga următoarele alegeri prezidențiale din noiembrie 2020.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

Pe pagina sa de pe o rețea de socializare, el a enumerat mai multe motive care, în opinia sa, au obligat-o pe M. Sandu să meargă în această aventură cu numirea procurorului general:

1) Teama de a-i scădea ratingul din cauza alianței cu PSRM: ACUM a pierdut la Chișinău, exista riscul de a pierde alegerile prezidențiale.

2) Eșecurile guvernului: nu există arestări, investiții, returnarea activelor furate - aeroportul, miliardul etc. Tariful la energia electrică a crescut cu 15%, la fel și prețurile la fructe și legume. Au apărut proteste ale transportatorilor - nu există autorizații. Pentru a face acest lucru, trebuie să meargă în Rusia, dar Sandu nu vrea să-i supere pe cei de dreapta! Deci, vor exista pierderi financiare.


3) Au apărut amenințări economice grave: au scăzut remitențele muncitorilor emigranți și rata de creștere a exporturilor în UE, stagnează investițiile (ISD), creșterea PIB-ului (în zona de 3%). Există probleme cu gazul - Ucraina nu dorește să semneze cu Gazprom acordul privind tranzitul.
FMI ”îndoaie” guvernul, cerînd reducerea programelor sociale, majorarea impozitelor, TVA și așa mai departe. Aceasta lucru deja irită businessul. Mai pe scurt, nu vor exista progrese economice.

Bogdan Țîrdea a menționat că Maia Sandu vrea să devină cu orice preț președinte.

"Ea nu l-a iertat pe Igor Dodon pentru pierderea sa în 2016. Peste tot spune că victoria i-a fost furată! Devenind premier, Sandu și-a dat repede seama că nu poate face față situației. Mai departe va fi mai rău. A apărut o dezamăgire. Tot mai mulți oameni au început să înțeleagă că Sandu este un prim-ministru slab. Iată de ce ea a început un conflict deschis cu PSRM, cu președintele, provocîndu-și demisia.

Planul este simplu - „Nu sînt un prim ministru impotent, sînt o victimă. Am fost înlăturată pentru că am vrut să le dau oamenilor un procuror general „cinstit”! La fel de „cinstit” ca miniștrii mei!”.

Ea va începe proteste împotriva lui I. Dodon, acuzîndu-l că este „Plahotniuc-2”. Va încerca să organizeze orășele de corturi. Principalul scop al Maiei Sandu este să ia președinția în noiembrie 2020!

Îi va reuși? Nu sînt sigur.

Un lucru este clar - cu ambițiile sale, ea a pus în pericol guvernul, reformele, propriii prieteni, viitorul țării.

Cu toate că, ce n-ai face pentru fotoliul de președinte?”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?