Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce a decis Curtea Constituțională privind sesizarea lui Vladimir Filat

25 mar. 2019,, 11:29   Politică
3309 0

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă cererea prin care avocații lui Vladimir Filat au cerut interpretarea unor articole din Codul de Procedură Penală.

„Curtea reține că dispozițiile contestate sînt clare în privința etapei la care poate fi invocată nulitatea probelor în cadrul examinării cauzei de către instanța de judecată, nefiind astfel încălcat articolul 23 alin. (2) din Constituție. Așadar, sesizarea privind excepția de neconstituționalitate este nefondată”, se menționează în decizia Curții Constituționale.

Sesizarea a fost trimisă la Curtea Constituţională pe 5 martie 2019 de către un complet de judecată din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, iar Curtea Constituțională a luat decizia la data de 14 martie 2019.

Decizia a fost semnată de judecătorii Mihai Poalelungi, Raisa Apolschii,
Aurel Băieșu, Artur Reșetnicov și Veaceslav Zaporojan.

Astfel, examinarea dosarului Filat 2 va continua la Judecătoria Chișinău.


Amintim că avocații fostului premier Vladimir Filat au cerut instanței de judecată sesizarea Curții Constituționale în vederea examinării constituționalității a trei articole din Codul de Procedură Penală. Solicitarea a venit la prima ședință de judecată din dosarul Filat, examinat în ședință publică la Judecătoria Chișinău, de un complet de judecători.

Apărătorii au ridicat excepția de neconstituționalitate în privința articolelor 342, 346 și 352 din Codul de Procedură Penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?