X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

CCM a decis cînd va examina sesizarea Maiei Sandu cu privire la atribuțiile guvernului minoritar

18 feb. 2021,, 16:32   Politică
2620 0

Ședința Curții Constituționale pe marginea sesizării președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care contestă unele prevederi cu privire la atribuțiile Guvernului interimar, va avea loc pe data de 4 martie curent.

Examinarea sesizării va începe la ora 10:00. Documentul a fost depus la Curtea Constituțională pe data de 11 ianuarie curent, transmite tv8.md.

După anunțul privind sesizarea Curții, Maia Sandu a declarat că „Am adresat o sesizare Curții Constituționale cu cererea de a verifica constituționalitatea mai multor articole de lege care limitează Președintele țării și Guvernul demisionar în exercitarea atribuțiilor. În linii mari, solicitarea mea ține de dreptul Președintelui și al Guvernului demisionar cu Prim-ministru interimar de a efectua remanieri de cadre în cazuri excepționale și dreptul Guvernului demisionar de a semna tratate internaționale, în anumite condiții. De asemenea, am cerut declararea drept neconstituțională a mai multor prevederi din Legea cu privire la Guvern care țin, în special, de desemnarea miniștrilor în exercițiu exclusiv din rîndul membrilor Guvernului demisionar, în condițiile în care așa ceva nu este prevăzut de Constituție și, totodată, acest lucru putînd crea disfuncționalități și mai mari în gestionarea instituțiilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?