X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cazul Metalferos: Vladimir Plahotniuc a avut drept de semnătură (DOC.)

31 iul. 2020,, 16:00   Politică
3421 0

Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al PDM, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au beneficiat în ultimii ani, direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acțiuni în care statul deține pachetul majoritar.

Potrivit Zdg.md, banii intrau în conturile companiilor afiliate lui Plahotniuc, inclusiv în perioada când acesta deținea funcții publice, doar că nici banii, nici firmele nu se regăseau în declarațiile de avere și interese ale fostului politician.

ZdG a obținut și a analizat zeci de documente care confirmă multiple acuzații care au însoțit activitatea Metalferos în ultimul deceniu. Majoritatea acestor aspecte sunt investigate și de procurori, în cadrul unei cauze penale deschise în decembrie 2019, dosar care însă nu are o finalitate.

Potrivit documentelor, în perioada 2015-2019, Metalferos a primit bani de la mai multe companii, rezidente și nerezidente.

ZdG a constatat că, în 2019, după plecarea PDM de la guvernare și după ce Vladimir Plahotniuc a părăsit țara, Serviciul de prevenire a spălării banilor din Letonia a informat autoritățile de la Chișinău că, în perioada 30 octombrie 2012 – 1 iunie 2015, persoana cu drept de semnătură a companiei „Metoil Trading” LLP a figurat cetățeanul R. Moldova, Vladimir Plahotniuc.


În acea perioadă, Plahotniuc era deputat și chiar prim-vicepreședinte al Parlamentului R. Moldova, funcție pe care a ocupat-o între lunile decembrie 2010 – februarie 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?