Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cazul Denis Ulanov nu a fost examinat. Magistraţii au înaintat o cerere de abţinere

9 aug. 2021,, 17:22   Politică
2676 4

Luni, 9 august, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a desfășurat prima ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov.

Ședința s-a încheiat în cîteva minute de la începere, întrucît Completul de judecată căruia i-a fost repartizată cauza spre examinare a înaintat declarație de abținere de la examinarea acestei cauze penale.

Judecătorul responsabil de caz este Eugeniu Beșelea.

Ședința a avut loc la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, începînd cu ora 8:30.

La 30 iulie curent, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvîrșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, spun reprezentanții Procuraturii Generale (PG).


Cauză penală face parte din dosarul denumit generic „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, potrivit unui comunicat emis de PG, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

„Precizăm că, într-un an și jumătate, Procuratura a întors la 180 de grade anchetele anterior dosite și mimate în dosarul ”Frauda bancară”, perioadă în care procurorii au finalizat și expediat în judecată zeci de dosare și persoane intangibile pînă nu demult. În prezent, procurorii investighează o multitudine de fapte infracționale care au avut loc în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul dosarului ”furtul miliardului”. Investigațiile vor continua pînă la etapa la care vor fi trași la răspundere nu doar organizatorii și beneficiarii, ci și cei care au favorizat adoptarea deciziilor ilegale care au permis devalizarea sistemului național bancar”, se menționează ăn nota PG.

Deputatul partidului politic „Șor” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentarii au votat la 22 martie curent pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov, acesta fiind bănuit de „escrocherie” și „spălării de bani”.

Ulterior, Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior fiind eliberat.

Această etapă a procesului penal nu poate înfrînge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?