COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Cavcaliuc nu se grăbește să revină în țară

2 aug. 15:42   Politică
1839 2

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare de către procuratura raionului Sîngerei, pe cazul „verde de briliant”, după ce nu s-a prezentat pentru a fi pus sub învinuire, încă nu a revenit în țară, deși, după o vacanță în Italia, spunea că se întoarce în Moldova.

În același timp, la invitația Ambasadei Republicii Bolivariene a Venezuelei cu sediul la București, delegația Partidului Politic Partidul Acasă Construim Europa a întreprins o vizită oficială, președintele delegației fiind Alexandru Grumeza, vicepreședinte PACE, Tatiana Rotaru, vicepreședinte pe domeniul Sănătate, Tatiana Bordeianu, șef al departamentului Politică Externă și Integrare Europeană, de comun cu Excelența Sa, ambasadorul Republicii Bolivariene a Venezuelei, Alfredo Alfonso Torrealba, au pus în discuție mai multe subiecte ce țin de democrație și drept internațional precum și transparența alegerilor politice.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie, Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivîndu-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, cînd mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul avînd nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽