X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Casa fostului deputat Andronachi, ridicată pe un teren municipal, ar putea fi demolată

6 dec. 2021,, 07:04   Politică
3005 1

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi își poate pierde imobilul. Cel puțin casele care a început să fie construit cu cîțiva ani în urmă în unul din cele mai prestigioase cartiere ale capitalei, nu departe de Valea Morilor, transmite noi.md cu referire la point.md.

După publicarea investigației jurnaliștilor emisiunii Catia Nagra Plus, au apărut fapte dubioase și încălcări evidente la înregistrarea bunurilor imobiliare, transmite tv8.md

Cu permisiunea unor funcționari, casa, înregistrată cu ajutorul unor intermediari, a fost construită pe teren municipal, în timp ce aproximativ 20 de ari au fost privatizați ilegal.

Jurnaliștii au aflat că unul dintre intermediarii tranzacției imobiliare a fost Vadim Baltag, care a depus cerere la Direcția Cadastru de înregistrare na dreptului asupra pămîntului deținut de municipiu. El a fost achiziționat de către acesta în 2017 împreună cu Edgar Negura și Igor Spiridon. Cererea a fost revizuită în 3 zile și acprobată cu cele mai grave încălcări: 2 ari s-au transformat în 20.

"S-a constatat că registratorul a oferit dreptul de superficie unei persoane care nu putea, de fapt, să dețină dreptul de superficie", a explicat Angela Matcov, șeful Departamentului Cadastru.


Mai târziu s-a dovedit că imobilul fostului deputat PDM, Vladimir Andronachi, pe acel teren a fost ridicat cu abateri de la proiect. Primăria a emis o autorizație pentru reconstrucția fostei clădiri, achiziționată de trei proprietari în 2017, iar noii proprietari nu aveau dreptul la 17 ari de teren. Proiectul inițial nu a fost respectat, iar noii proprietari urmau să înregistreze construcția neterminată în registru.
După ce detaliile schemei ilegale au devenit cunoscute, planul cadastral a fost corectat cu o schimbare terenului pînă la 2 ar,i conform datelor inițiale. Dreptul la pămînt poate fi anulat numai de o instanță judiciară.

Direcția Cadastru a Agenției Servicii Publice efectuează o investigație internă în vederea identificării altor posibili complici ai schemei. Ce se va întîmpla cu casa nu se știe deocamdată, însă, potrivit legii, clădirea poate fi demolată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?