Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Cărui popor slujește Sandu și ce altceva este scris în ”Codul ei al minciunii?

15 sep. 2020,, 10:55   Politică
5077 6

"Codul președintelui" al Republicii Moldova, publicat anterior de liderul PAS, Maia Sandu, reprezintă, de fapt, Codul Minciunii și în punctele sale există marasm, cinism și absurditate.

De această părere este deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, pe pagina sa de pe rețelele de socializare, relatează Noi.md.

El a menționat că atunci cînd a publicat anterior 5 din 10 puncte din Codul Minciunii al Maiei Sandu, imediat s-au năpustit cetățenii: "Ei spun: unde sînt celelalte puncte? O protejați! Cred că sînteți de aceeași parte cu ea!"
"Fie. Vom enumera și celelalte puncte", a scris Bogdan Țîrdea, analizîndu-le detaliat și explicîndu-și poziția.

Al șaselea punct: "Să ia decizii doar în interesul oamenilor".

Probabil că Sandu are în vedere închiderea a 113 școli și privarea de muncă a peste 5000 de pedagogi? Sînt sigur că a fost în interesul educatorilor înșiși... Sau acordul cu FMI privind majorarea prețurilor la gaze? Dar poate că majorarea TVA la HoReCa de la 10% la 20% a avut loc ca urmare a numeroaselor cerințe ale restauratorilor înșiși? Nu sînt sigur.


Apoi urmează punctul al șaptelea, care este de o nebunie sinceră! Fiți atenți: "Să nu trădeze poporul și interesul național, să fie prieten cu toate țările în beneficiul cetățenilor".

Adică, Sandu, care nu recunoaște poporul moldovenesc (nu mai vorbim despre limba și istoria Moldovei), ne convinge că va servi poporului?! Ar trebui să reamintim că a fost acuzată de adresările sale către UE și FMI cu privire la blocarea banilor pentru țară? Totodată, ea a refuzat să viziteze Federația Rusă - unul dintre principalii parteneri comerciali ai Moldovei. Deci, cărui popor servește Sandu? poporului din România sau Statele Unite?
Sunt sigur că Sandu a rîs mult de cel de-al optulea punct, cînd l-a aprobat în formula "să lucreze transparent cu presa și cetățenii".

Cum funcționează Sandu cu presa - toți s-au convins. A dat în judecată "Комсомо́льская пра́вда", cerînd 50 de mii de lei! La 25 iunie 2019, ea a participat la o ședință cu participarea reprezentanților ONG-urilor. Jurnaliștii au fost rugați să iasă afară. La Congresul PAS, jurnaliștilor în general le-a fost închis accesul. Mă bucur că nimeni din presa de dreapta nu a zis nimic. Miniștrii, deputații, consilierii săi au devenit angajații și beneficiarii Fundației Soros. Atunci cînd n-o aranja rezultatele concursurilor (fie pentru funcția de procuror general, judecători ai CC, șefi de vamă etc.), ea le anula imediat foarte "transparent".

Dar pentru a aduce totul la absurditate, Sandu a înaintat și al nouălea punct cu denumirea "Să apere oamenii cinstiți. Hoții trebuie să stea la pușcărie".

Nu știu dacă în calitate de oameni cinstiți îi are în vedere pe colegii săi – Leancă, Filat, Gaburici, Usatîi, Vicol, Banaruc sau Balițchi (cel care conducea Vama).

Dar toată lumea își amintește cum la 8 iulie 2020, guvernul Chicu a anunțat rezilierea contractului de concesionare a aeroportului cu compania Avia Invest, iar la 15 iulie, PAS al M. Sandu a lansat procedura de demisie. Se pare pentru a proteja proprietatea cetățenilor "cinstiți" - Plahotniuc și Șor.
Și, în sfîrșit, punctul de control - al zecelea: "Să trăiască modest, ca poporul. Nu poți huzuri în lux, atunci cînd oamenii mor de foame".
Adică, cu garda personală, șoferi de partid, călătorii permanente peste hotare, zboruri private în Doha și cu un cont bancar de 160 de mii de dolari SUA?!

P. S. Aproape să uit de plicurile de la Șor...", a conchis Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?