Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Carp despre posibile remanieri guvernamentale: nu, dar niciodată să nu spui niciodată

18 feb. 2022,, 07:42   Politică
2569 3

Vicepreședintele PAS Lilian Carp califică informațiile apărute în spațiul public privind eventuale remanieri guvernamentale drept speculații.

Deputatul PAS spune că, deocamdată, echipa Cabinetului de Miniștri este una consolidată și nu sînt planificate demisii. Totuși, Carp nu exclude posibilitatea unor modificări în componența Executivului, în eventualitatea în care actualii membri nu-și vor onora obligațiunile, notează IPN.

După ce în spațiul public a apărut informația că ar putea fi schimbată conducerea Ministerului de Interne, vicepreședintele PAS spune că astfel de scenarii nu sînt examinate la partid. Lilian Carp exclude și scenariul demiterii întregii componențe a Guvernului.

„La etapa actuală nu discutăm despre plecarea niciunui ministru, dar niciodată nu poți spune niciodată. Noi acum discutăm despre cum putem îmbunătăți procesul și calitatea guvernării. Dacă vom considera de cuviință că anumiți funcționari sau anumiți miniștri nu fac față activității lor, vom decide și vom schimba lucrurile. Dar la etapa actuală nu discutăm acest lucru. Și doamna Natalia Gavrilița a fost aleasă în calitate de prim-ministru pentru un termen de 4 ani”, a spus Lilian Carp în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Președintele comisiei securitate, apărare și ordine publică s-a arătat însă mai puțin încîntat de activitatea guvernatorului Băncii Naționale. Lilian Carp spune că există pretenții la activitatea șefului BNM, în condițiile în care instituția nu a venit cu prognoze pertinente privind creșterea inflației.

„În condițiile în care se fac declarații că Octavian Armașu nu a venit cu pronosticuri în privința ratei inflației și alte lucruri care oferă posibilitate Guvernului să-și planifice acțiunile, este un aspect pe care actualul șef BNM trebuie să răspundă. În condițiile în care Octavian Armașu nu va livra rezultate, va trebui să plece, va trebui să vină altul care poate să livreze”, a mai spus Lilian Carp.

Recent și premierul Natalia Gavrilița s-a arătat nemulțumită de activitatea guvernatorului BNM, pe care-l acuză că în ultimele 5 luni n-ar fi acționat pentru a minimiza creșterea inflației. Prim-ministrul a menționat că BNM este instituția responsabilă de managementul inflației, însă entitatea nu ar fi făcut nimic pentru a stopa majorarea galopată a prețurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?