X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Care sînt rezultatele întrevederii lui Dodon cu Krasnoselski

30 oct. 2019,, 08:00   Politică
8519 3

38 de dosare penale pornite în privința unor funcționari din stînga și dreapta Nistrului vor fi clasate, iar localitățile Varnița și Bender vor fi unite printr-o linie de troleibuz.

Despre aceasta au anunțat președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, după întrevederea de la Holercani. Cei doi nu au oferit vreun nume vizat în achetele penale.

„La prima noastră întrevedere din 2017, am fost informat că partea transnistreană e gata să revadă anumite dosare penale și să le claseze. Am avansat și noi pe partea noastră. Astăzi am analizat aspecte concrete. Mă bucur că avem deja un rezulat bun”, a declarat președintele Igor Dodon.

De cealaltă parte, Vadim Krasnoselski a ținut să precizeze că Tiraspolul așteaptă informații din partea Chișinăului privind persoanele concrete în privința cărora au fost clasate dosarele penale.

„După cum se știe, în privința cetățenilor din Moldova, Transnistria, sunt pornite dosare penale de ambele părți. Din păcate funcționari concreți au ajuns ostatici ai unei sau altei situații. Noi am analizat și sunt bucuros că și partea moldovenească a mers în întâmpinare. Azi vorbim de clasarea a 38 de dosare penale. Aici e important să facem schimb de informații, ca să știm în privința cui a fost clasat dosarul”, a subliniat șeful administrației de la Tiraspol.


Cît privește linia de troleibuz care ar urma să lege Benderul de Varnița, aceasta ar urma să fie construită pe o distanță de 10 km.

„Este un pilot proiect. Acum deja avem o dinamică pozitivă. Este vorba de o linie de troleibuz pe o lungime de la Bender la Varnița. Cei care se vor deplasa pe acest traseu o vor face fără un control din partea organelor responsabile”, a punctat Dodon. Amintim că aceasta a fost a șasea întrevedere dintre cei doi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?