X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Care sînt dezavantajele alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM și PAS

24 noi. 2020,, 11:30   Politică
16887 7

Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) sînt cel mai bine pregătite pentru alegerile parlamentare anticipate din Moldova, care înțeleg că vor juca bine pe flancurile de stînga și de dreapta și își vor asuma în noul Parlament o pondere considerabilă a locurilor. Însă în alegerile anticipate pentru ei există și dezavantaje, și anume, apariția în centru a unui nou jucător Renato Usatîi, cu care unii dintre ei vor trebui să se așeze la masa de negocieri în noul parlament și să negocieze.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valeriu Demidețchi, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

"Din toți deputații actualului parlament, de alegeri anticipate nu se teme doar PSRM și PAS, pentru că ei înțeleg că vor lua o parte importantă. Dar marea majoritate a deputaților, precum și reprezentanții partidelor istorice prezentate anterior în Parlament, cum ar fi PLDM și PL, înțeleg că nu ajung acum în noul parlament și au nevoie de o pauză pentru a reporni, pentru ca noul președinte al țării și liderul PAS, Maia Sandu, să decadă într-un fel pe eșichierul de dreapta, să facă greșeli, pentru ca ei s-o poată da la o parte și să spună că nu este chiar atît de bună, în zadar ne-ați rătăcit în alegerile prezidențiale", a spus Valeriu Demidețchi.

În opinia lui, în urma alegerilor prezidențiale, se poate anticipa că la alegerile parlamentare anticipate o parte a Parlamentului va fi preluat de socialiști, iar pe eșichierul de dreapta va juca bine PAS.

"Dar în centru va apărea un nou jucător - Renato Usatîi – un nou Jirinovski a politicii din Moldova. Ce e de făcut cu el? Cineva va trebui să se așeze cu el la masa de negocieri și să negocieze. Și el va cere bucata sa de plăcintă la împărțirea puterii. Aceasta este o mare problemă atît pentru flancul stîng, cît și pentru flancul drept. De aceea, în alegerile anticipate ei au și dezavantaje și trebuie să se gîndească cum să rezolve această problemă și alte probleme arhicomplicate", a menționat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?