X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Care este prognoza MAE al FR pentru dezvoltarea relațiilor cu Moldova cu noua conducere a țării

10 feb. 2021,, 10:10   Politică
3014 16

Ministerul rus de Externe speră că în relațiile moldo-ruse, cu noua conducere a Moldovei, bunul simț va predomina.

Despre acest lucru a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, într-un interviu pentru TASS, transmite Noi.md.

Întrebat care sînt prognozele dezvoltării relațiilor Rusiei cu Moldova cu noua conducere a țării, dacă au existat deja primele contacte cu reprezentanții noului președinte și cînd ar putea avea loc vizita acestui în Rusia, el a menționat că Rusia monitorizează îndeaproape situația politică internă din Moldova și este hotărîtă să continue cooperarea bilaterală în baza principiilor pragmatismului și a intereselor reciproce.

"Deocamdată, primii pași ai noului președinte al Moldovei, în ceea ce privește construirea unor relații ruso-moldovenești, creează impresia unei dualități. Pe de o parte, Maia Sandu vorbește că este gata de dialog cu Rusia. Pe de altă parte - răsună declarații drastice cu privire la problema transnistreană, privind nerecunoașterea datoriei Transnistriei pentru gazul rusesc, se anulează legea "Cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova", care a redat limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică", a declarat șeful MAE rus.

El a menționat că ambasadorul Rusiei în Moldova s-a întîlnit la Chișinău cu Maia Sandu după alegerea sa ca președinte al Moldovei. A fost confirmată disponibilitatea părții ruse de a menține și dezvolta relații prietenoase ruso-moldovenești în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de prietenie și cooperare din 2001. Partea moldovenească a exprimat aceleași intenții.


"Sperăm că în relațiile ruso-moldovenești, bunul simț, cu noua conducere a Moldovei, va predomina", a declarat Andrei Rudenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?