X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Care este problema ca Moldova să aibă statut de observator în UEE?

3 noi. 2021,, 11:00   Politică
3198 7

Moldova ar trebui să coopereze și cu Occidentul, și cu Estul, și nu ar trebui să renunțe la statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE).

Această opinie a fost exprimată de vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova, Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii "Interviul Săptămânii" pe canalul Primul în Moldova, transmite Noi.md

Astfel el a comentat declarația președintelui Maia Sandu potrivit căreia procesul devenirii observator în Uniunea Economică Eurasiatică nu a fost finalizat, iar autoritățile moldovenești nu examinează finalizarea acestei proceduri.

"Păcat că doamna Maia Sandu, în problema UEE, demonstrează aceeași direcție ca și fostul guvern, guvernul Pavel Filip. Și îmi pare foarte rău că doamna Maia Sandu dă dovadă de aceeași linie în problema UEE ca și Plahotniuc. Noi am așteptat de la ea mai mult pragmatism, pe care l-a promis. Haideți să revedem toate discursurile ei din campania electorală. A spus că nu va intra în conflict cu nimeni. Ea intenționează să prietenească și, atenție! – să coopereze atît cu Vestul, cît și cu Estul. Care este problema de a avea statut de observator în UEE? Republica Moldova are statut de membru, fie membru asociat sau observator în cadrul mai multor organizații internaționale. Care este problema Doamnei Sandu, în calitate de președinte al Republicii Moldova, de a comunica cu președinții altor state, de a găsi proiecte, de a aduce aceste proiecte în țară, de a găsi unele perspective economice. Care este contradicția? Unde se spune în acordul de asociere cu UE că Republica Moldova nu poate avea statut de observator în cadrul UEE?”, a remarcat Vlad Batrîncea.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?