X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Care este probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate în Moldova?

24 mai. 2019,, 14:30   Politică
2971 0

Probabilitatea organizării unor alegeri parlamentare anticipate în Moldova este de 70%.

Această opinie a fost exprimată de secretarul CC al PCRM, fostul consilier al președintelui Moldovei și fostul parlamentar Oleg Reidman, în cadrul emisiunii „Important”, de la postul de televiziune TVC 21, transmite Noi.md.

„70 la 30 procente în favoarea alegerilor anticipate", a spus el, subliniind că Moldova se află într-o perioadă de criză politică de mult timp, iar alegerile parlamentare anticipate reprezintă o posibilă soluție pentru această criză.

„Trei luni ţara se află fără guvernare. Republica parlamentară – fără un organism legislativ suprem funcţional. Guvernul își îndeplinește sarcinile, care sînt limitate în această perioadă. Funcționarii stau și așteaptă să vadă care va fi finalul, dacă vor continua să lucreze sau vor merge la odihnă. Pavel Filip este, pe de o parte, deputat în Parlament, președinte al fracțiunii Partidului Democrat și, pe de altă parte, premier, deși aceste funcții nu pot fi cumulate o perioadă îndelungată”, a menționat Oleg Reidman.

El a menționat că probabilitatea alegerilor anticipate crește în fiecare zi. În același timp, după cum a subliniat fostul deputat comunist, participanții externi la acest proces, care monitorizează îndeaproape tot ce se întîmplă în Moldova, își manifestă interesele prin presiunea pe una sau cealaltă parte-negociatoare ajunsă în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?