Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Care este cea mai grea provocare pentru actuala guvernare? Opinie

4 oct. 2021,, 13:00   Politică
3061 8

Recăpătarea încrederii cetățenilor în instituțiile puterii, din perspectiva acestui stat, este cea mai grea provocare pentru actuala guvernare din Moldova, și pentru președintele țării, Maia Sandu, și pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare.

Această opinie a fost exprimată de către deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea partidului "Acțiune și Solidaritate" (PAS), Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii "Interviu" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md .

"În societatea noastră, cineva în bătaie de joc, cineva cu amărăciune vorbește despre soarta așa-numitelor noastre alianțe pro-europene în trecut, pentru că oamenii au fost înșelați de politicieni. Cînd a fost creată prima așa-numită alianță pro-europeană, foarte curînd pe Internet au apărut zvonuri, care ulterior au fost confirmate, că cineva a plătit cuiva 2 milioane de euro pentru funcția de procuror general. Apoi ne-am pomenit în starea rușinoasă de stat capturat, cu un miliard furat, cu speranțe furate pentru viitorul acestui stat, cu acele sute de mii de tineri care părăsesc această țară, după ce și-au pierdut încrederea în ea. Acestea sunt condițiile de plecare de la care sîntem obligați să pornim. Prin urmare, recăpătarea încrederii populației în instituțiile puterii, din perspectiva acestui stat, este cea mai grea provocare pentru actuala guvernare din Moldova, și pentru președintele țării, Maia Sandu, și pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare. Cred că nici opoziția noastră nu va fi împotriva unei astfel de priorități - de a restabili încrederea oamenilor în perspectiva acestui stat", a spus Oazu Nantoi.

"Da, după alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte, vizita ei la Bruxelles, a fost anunțat un sprijin financiar din partea Uniunii Europene în valoare de 600 de milioane de euro timp de trei ani. Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întîlnit recent la Bruxelles cu comisari europeni în următoarele domenii: energie, transport și așa mai departe. S-a discutat despre proiecte concrete. Adică suntem la începutul de drum. Acum așteptările societății sînt mari și noi simțim presiunea acestor așteptări. Provocările sînt foarte grele. Vom face greșeli, de aceea criticați-ne, dar la obiect. Orice guvern trebuie să fie atent la vocea cetățenilor și la vocea opoziției, cu condiția să existe niște limite, pe care noi le numim condițional opoziție constructivă", a spus deputatul PAS.
Referindu-se la problema furtului de bani oferiți anterior Republicii Moldova pentru diverse proiecte, Oazu Nantoi a spus că furtul va găsi întotdeauna o cochilie.

"De aceea îmi amintesc cu amărăciune rezultatul acestor așa-zise alianțe pro-europene, pentru că acei politicieni care au venit la putere pe valul unor așteptări, au înșelat cetățenii Republicii Moldova și au furat. Și acum, în sfîrșit, avem nevoie de o judecată independentă, de o procuratură funcțională, pentru a restabili respectul cetățenilor față de instituțiile puterii și pentru ca cetățenii să se asigure că instituțiile puterii funcționează, că justiția nu se face în studiouri sau pe Internet, unde oamenii își toarnă noroi unii peste alții, dar că în această țară există o instanță, există o procuratură și există o lege în fața căreia toți sînt egali. Va fi o cale lungă și grea, pentru că cel mai dificil este să depășim criza morală în care ne aflăm, pentru că este foarte grea, iar depășirea ei va necesita timp, răbdare și responsabilitate", a spus politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?