Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Candu va avea propriul Stindard

13 iul. 2018,, 18:20   Politică
3042 4

Legislativul a aprobat astăzi Regulamentul Stindardului președintelui Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit Regulamentului, stindardul președintelui Parlamentului este un simbol național al Republicii Moldova, care va reprezenta însemnul vexilologic personalizat de funcție al președintelui Parlamentului și va simboliza autoritatea acestuia în cadrul organului reprezentativ suprem al poporului.

Documentul prevede că la ceremoniile de arborare a Stindardului preşedintelui Parlamentului cu prilejul solemnităţilor, asistenţa va sta în picioare, bărbaţii îl vor onora cu capul descoperit, iar militarii de toate gradele vor da onorul conform regulamentelor militare. Cetățenii Republicii Moldova și străinii aflați în Republica Moldova sunt datori să manifeste respect față de Stindardul președintelui Parlamentului și să nu comită acte prin care s-ar aduce ofense acestuia. Profanarea Stindardului va atrage răspundere contravențională.

Stindardul președintelui Parlamentului urmează a fi utilizat în format original, duplicate şi copii. Originalul se va înmâna speakerului la ceremonia de învestire în funcţie, de către cel mai în vârstă deputat la ședința de constituire a Parlamentului. Originalul Stindardului se va păstra în biroul de serviciu al președintelui Legislativului și va fi scos în public doar cu prilejul unor ceremonii oficiale.

Duplicate şi copii ale Stindardului se vor arbora la reşedinţa oficială a președintelui Parlamentului Republicii Moldova şi pe mijloacele de transport de serviciu, utilizate de speaker.


Imaginea Stindardului președintelui Parlamentului va putea fi reprodusă pe suvenire și obiecte de protocol executate la comanda Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova, cu acordul președintelui Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?