X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Candu: Unirea cu România înseamnă război civil

15 iun. 2018,, 11:09   Politică
8686 23

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că unirea Republicii Moldova cu România ar însemna un război civil şi distrugerea ţării.

„Ţara noastră este multinaţională. De exemplu, noi avem Găgăuzia la sud, iar la est avem Transnistria. Noi trebuie să fim foarte şi foarte atenţi”, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru presa de la Kiev. Potrivit lui, unirea Republicii Moldova cu România, în cel mai rău caz, înseamnă război civil cu victime umane. Iar în cel mai bun caz, înseamnă unirea cîtorva sate, raioane şi a jumătate din Chişinău.

„În plus, în Constituţie scrie că, în cazul adoptării unor decizii de unire a Republicii Moldova, să zicem cu România, găgăuzii au dreptul la autodeterminare. Iar asta înseamnă destrămarea Republicii Moldova”, a subliniat spicherul moldovean.

El a mărturisit că are cetăţenia română din anul 1994, dar a precizat că nu este unionist. În opinia sa, procentul celor care îşi doresc unirea cu țara vecină variază între 17 și 20%. Candu a apreciat eforturile României de a ajuta Republica Moldova în modernizarea infrastructurii şi în ceea ce ţine de parcursul integrării europene al ţării.

Anterior, Igor Dodon le-a transmis un mesaj celor care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Preşedintele moldovean a accentuat că vrea să fie foarte clar pentru toţi: „Unirea înseamnă război”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?