Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu speră să fie creată coaliția PDM cu forțele de dreapta

16 iul. 2018,, 17:32   Politică
2881 3

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, speră că data alegerilor parlamentare va fi stabilită pînă la sfîrşitul sesiunii actuale a Legislativului.

În emisiunea „Vineri cu Anatolie Golea” de la postul de televiziune RTR-Moldova, el a menţionat că data alegerilor trebuie să fie stabilită cel puţin cu 60 de zile înainte de desfăşurarea acestora.

„Specialiștii în domeniul dreptului constituțional spun că alegerile nu pot fi organizate mai devreme de 30 noiembrie. Există o hotărîre a Curții Constituționale în această privință, potrivit căreia mandatul Parlamentului trebuie dus la bun sfîrşit. Alegerile trebuie să aibă loc în decurs de trei luni de la această dată – de la 1 decembrie pînă la 28 februarie sau 1 martie”, a spus Candu.

El a spus că data alegerilor parlamentare deocamdată se discută.

„Sper mult că decizia în această privință va fi luată în următoarele două săptămîni. Ar fi bine să stabilim acum data alegerilor”, a spus speakerul.

Întrebat despre eventualele coaliții după alegeri, el și-a exprimat speranța că Partidul Democrat va reuşi să creeze o coaliție cu partidele de dreapta pentru a păstra cursul european.

„Cu toții ne dăm seama că va fi o campanie electorală, va fi o luptă și o confruntare politică. Dar, după alegeri, politicienii ar trebui să aibă un al șaselea simț și înțelepciune. Va trebui să se așeze la masa de negocieri și să decidă ce să facă în continuare, să formeze un program de acțiuni și să formeze Guvernul. Sper că cei care ne critică vor da dovadă de responsabilitate”, a spus Candu.

În același timp, el exclude crearea unei coaliții a PDM cu Partidul Socialiştilor.

„Acest lucru este puțin probabil. Este aproape imposibil să formăm o coaliție cu socialiștii. Avem prea multe divergenţe. Avînd în vedere ceea ce spun ei și cum acționează, cum atacă țările vecine, cum critică Acordul de Asociere cu UE, nu văd cum am putea crea o coaliție cu socialiștii”, a spus speakerul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?