X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu: Șor și companiile lui vor răspunde

22 dec. 2017,, 11:20   Politică
8490 5

Din cel de-al doilea raport „Kroll” a devenit clar că Ilan Șor și companiile lui sînt principalii beneficiari ai fraudei bancare, a declarat astăzi spicherul Andrian Candu, notează NOI.md.

Potrivit lui, „Șor va fi, bineînțeles, tras la răspundere penală”, după ce instanțele superioare vor emite hotărîri definitive pe acest dosar.

„Într-adevăr, toți cei care au citat raportul Kroll văd că dl Șor și echipa lui sînt principalii actori și beneficiari ai fraudei bancare. Din cîte cunoașteți, el a primit deja prima condamnare, urmează Curtea de Apel, atunci decizia instanței de judecată va fi executorie și, bineînțeles, va fi tras la răspundere penală”, a declarat Candu.

Oficialul a mai anunțat că, la mijlocul lunii ianuarie anul viitor, la Chișinău va veni o echipă a companiei „Kroll”, cu care va fi examinată următoarea etapă de investigație ce ține de recuperarea activelor fraudate.

„Din discuțiile cu guvernatorul Băncii Naționale, am înțeles că echipa Kroll va veni în Moldova pentru a dezvolta subiectul legat de raport. În acea perioadă, va fi aprobată strategia de recuperare a bunurilor infracționale din exterior”, a adăugat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?