Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu, somat să-și ceară scuze

30 mar. 2018,, 11:23   Politică
10347 25

Candu, somat să-și ceară scuze: „V-ați folosit de tragedia din Kemerevo pentru a înjosi Rusia”

Un grup de cetățeni au semnat o petiție online prin care îi cer spicherului Andrian Candu să prezinte scuzele de rigoare, după ce a manipulat opinia publică pe marginea tragediei din Kemerovo, notează Noi.md.

Petiționarii s-au arătat profund indignați de afirmația făcută de politician la o întîlnire cu studenții Universității Tehnice, precum că „ceea ce s-a întîmplat în Rusia este consecința nerespectării regulilor. Conform spuselor lui Candu, „așa ceva nu se putea întîmpla într-o țară europeană, acolo unde regulile sînt respectate, iar oamenii își îndeplinesc atribuțiile”.

În opinia petiționarilor, aceste declarații sînt complet deplasate și incorecte. „Asemenea cazuri se întîmplă în toată lumea, indiferent că e vorba de țări ale UE sau alte țări”, se precizează în textul petiției.

Autorii plîngerii au adus drept exemple incendiile produse în iunie 2017 la Londra și în octombrie 2015 în România soldate, de asemenea, cu zeci de victime, și care au fost provocate de nerespectarea regulilor anti-incendiu.


Petiționarii i-au cerut lui Candu să prezinte scuze publice pentru că s-a lansat în speculații și s-a folosit de această cumplită tragedie pentru a-și face PR.

„Calificăm afirmațiile dvs. ca o inducere intenționată în eroare a cetățenilor, o manipulare a opiniei publice, o inducere în eroare a comunității internaționale și ca pe o tentativă de a înjosi Rusia și cetățenii săi în baza unei informații neveridice. Dar cel mai important și neplăcut aspect – ați folosit durerea altor oameni ca instrument de PR, ați încercat încă o dată să acumulați puncte în fața partenerilor de dezvoltare, în asemenea circumstanțe tragice”, se arată în petiție.

Menționăm că 64 de persoane și-au pierdut viața, dintre care majoritatea copii, în urma incendiului devastator din Kemerovo, Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?