Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Candu se va întîlni la Istanbul cu spicherii mai multor state

15 mai. 2018,, 09:50   Politică
3161 1

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, participă la Summitul speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră, informează Noi.md.

Evenimentul, organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN, va avea loc pe data de 16 mai la Istanbul. Summitul președinților parlamentelor statelor membre OCEMN reprezintă cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

În cadrul Summitului, Andrian Candu va avea un discurs despre rolul parlamentelor în consolidarea cooperării economice între statele din regiunea Mării Negre. Summitul se va încheia cu semnarea unei declarații comune a speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

La Istanbul, Candu va avea întrevederi cu mai mulți oficiali prezenți la eveniment, inclusiv cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, İsmail Kahraman, președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze.

În acest an, APCEMN marchează 25 de ani de la fondare. APCEMN a fost creată în 1993, la Istanbul, de către reprezentanții parlamentelor din 9 ţări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia şi Ucraina. APCEMN reprezintă o platformă importantă pentru consolidarea cooperării regionale şi valorificarea potențialului economic între statele membre.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?