Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Candu se jură că Plahotniuc a aflat despre plecarea sa din PD cu o seară înainte

12 mar. 2020,, 08:30   Politică
3516 4

Vlad Plahotniuc nu stă în spatele grupului Pro Moldova, iar despre plecarea finului său din Partidul Democrat, fostul lider al PD a aflat cu o seară înainte de data anunțului.

Cel puțin asta a declarat Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Totodată, Candu a negat că formațiunea pe care o conduce ar fi susținută de holdingul GMG.

„I-am spus lui Vlad Plahotniuc că voi pleca pentru că mi s-a părut un gest omenesc, avînd în vedere că a investit atît de mult în acest partid. El nu a fost tare bucuros de această decizie. El a aflat marți seara, iar eu miercuri am plecat. Jur că e adevărat” , a spus Candu.

Totodată, liderul grupului „Pro Moldova” a dat asigurări că grupul politic pe care îl conduce nu are sponsori și nici prea multe resurse:

„La ora actuală Pro Moldova nu are resurse și surse. Eu am mers la mai multe alte televiziuni decît la cele legate cu GMG. Nu avem nicio legătură cu Plahotniuc. Nu urmăresc televizorul și nu știu cine pe cine susține. Nu mă interesează care sînt planurile lui Plahotniuc cu privire la GMG. Nu comunic cu el despre televiziuni”.


Amintim că un grup de deputați PDM, format din Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, a anunțat că părăsește Partidul Democrat, urmînd să formeze un nou grup parlamentar, susținînd că PDM și PSRM negociază guvernarea pe furiș. Acesta a fost numit Pro Moldova, fiind condus de Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?