COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Candu s-a răzgîndit, ar vota anularea legii miliardului

Candu s-a răzgîndit, ar vota anularea legii miliardului

La trei ani după ce a votat „legea miliardului”, care prevede acoperirea din contul bugetului public a găurii financiare, apărute în urma jafului din sistemul bancar, deputatul democrat Adrian Candu şi-ar fi dorit abrogarea acesteia.

„Dumneavoastră, cei din Blocul ACUM, aţi venit în Parlament şi aţi promis că veţi anula această lege. Dacă mîine în Parlamentul Republicii Moldova inclusiv noi (democraţii) venim cu o iniţiativă ca să anulăm legea care presupune, cum spuneţi dumneavoastră, împovărarea cetăţenilor, o anulaţi?”, l-a întrebat deputatul democrat pe preşedintele Comisiei privind frauda bancară Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În replică, cel din urmă a declarat: „Eu sînt deputat şi o să o votez”. În acest context, Alexandru Slusari s-a arătat nedumerit de ce deputaţii democraţii cu trei ani în urmă au votat „legea miliardului”, iar astăzi cer abrogarea acesteia. Astfel, Adrian Candu a precizat că legea sus menţionată a fost votată în urma cerinţelor impuse de către Fondul Monetar Internaţional (FMI).


Amintim că „legea miliardului” prevede convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență, în mărime de 13,5 miliarde de lei moldovenești, transferate de Banca Națională a Moldovei către trei bănci devalizate prin jaf în anul 2014.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load