X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu pledează pentru crearea unei baze de date a investitorilor în țările din Regiunea Mării Negre

16 mai. 2018,, 15:19   Politică
3823 5

Republica Moldova susține ideea creării unei baze de date comune a potențialilor investitori și exportatori din țările membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră.

Declarația a aparține spicherului Andrian Candu și a fost făcută la Summitul președinților parlamentelor statelor membre OCEMN, cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

Acest lucru va facilita schimbului de date și atragerea de investiții, precum și mai multe inițiative comune pentru întreprinderile mici și mijlocii, susține Candu. ”Noi sîntem foarte interesați de consolidarea cooperării directe cu mediul de afaceri și facilitarea parteneriatelor public-privat, în vederea răspunderii adecvate la necesitățile provocărilor regionale și pentru a oferi sectorului privat oportunități comerciale în regiunea Mării Negre”.

Potrivit spicherului, regiunea Mării Negre devine din ce în ce mai importantă pentru Europa, SUA și alte puteri majore, iar parlamentele membre ale APCEMN au un rol deosebit în consolidarea cadrului legislativ pentru creșterea economică și integrarea socială.

El s-a referit și la provocările cu care se confruntă țările din regiunea Mării Negre, cum ar fi incertitudinea politică și economică, terorismul, tensiunile dintre state, conflictele înghețate și conflictele active mai recente. Potrivit oficialului, conflictele locale constituie o sursă serioasă de instabilitate regională. ”Costurile politice, sociale și economice ale conflictelor separatiste din Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan și Ucraina au sporit în mod serios dificultățile inerente deceniilor de tranziție”.


”Dorim ca eforturile noastre să contribuie la restabilirea regiunii Mării Negre ca zonă de pace, cooperare și dezvoltare”, a conchis Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?