X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu: Plahotniuc nu e în SUA, m-am văzut cu el. Va reveni în Moldova

20 iun. 2019,, 07:38   Politică
5956 8

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, spune că s-a văzut recent cu Vlad Plahotniuc în Europa. Se întîmplă după cinci zile de cînd liderul PDM a părăsit Republica Moldova. Candu a evitat să spună, însă, în ce țară stă acum Plahotniuc.

„Domnul Plahotniuc nu este în SUA, m-am văzut în Europa cu el. Nu a dispărut nicăieri, dispariția presupune anonimitate și non-comunicare. PD comunică cu el foarte des, iar luni el a postat un mesaj, a spus că vrea să stea cu familia. Nu voi spune locația propriu-zisă, el vrea să-și securizeze familia. Recent au fost multe amenințări și situații de pericol pentru familia sa și pentru el. Mai ales în ultimul an și aproape de alegeri. Amenințările au venit din partea Rusiei, direct sau indirect. Noi am dus o politică de securizare a țării, rușii la sigur nu ne apreciază și chiar ne consideră adversari”, a spus Candu.

Fostul președinte al Parlamentului nu e de părere că Plahotniuc a părăsit „corabia PD”.

„Sînt chestiuni de securitate și de familie. Plecarea lui a fost chiar întîrziată, ea se discuta de luni sau marți, dar el a stat în echipă pînă la cea mai importantă decizie”, a punctat Candu.

Democratul a dat asigurări că Plahotniuc va reveni „în timpul cel mai apropiat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?