Candu pentru presa din SUA: R. Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei

Candu pentru presa din SUA: R. Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei

"După o criză politică în urma căreia a fost creată o coaliţie de guvernare controlată de un preşedinte prorus, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei". Părerea a fost exprimată de fostul preşedinte al Parlamentului Andrian Candu într-un interviu pentru portalul american Newsmax.   


Candu a declarat presei de peste ocean că există probe care demonstrează legăturile lui Igor Dodon cu Rusia şi că, în ultimii trei ani, Partidul Socialiştilor a fost finanţat de Moscova cu 36 de milioane de dolari. 


"Cea mai mare îngrijorare vine din regiunea transnistreană, acolo unde Moscova îşi păstrează prezenţa militară încă din perioada sovietică. O altă provocare pentru ţara noastră este dependenţa de gazul rusesc". Andrian Candu susţine însă că, în ultimii ani, Guvernul Filip a depus eforturi colosale pentru a o reduce.


În acest scop, a fost lansat un proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova şi România care presupune construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău.


La finalul interviului, Candu a concluzionat că "pentru evitarea unei implicări a Kremlinului în ţara noastră trebuiau să fie organizate alegeri parlamentare anticipate". 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load