Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu pentru presa din SUA: R. Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei

25 iun. 2019,, 12:30   Politică
6900 12

"După o criză politică în urma căreia a fost creată o coaliţie de guvernare controlată de un preşedinte prorus, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei". Părerea a fost exprimată de fostul preşedinte al Parlamentului Andrian Candu într-un interviu pentru portalul american Newsmax.

Candu a declarat presei de peste ocean că există probe care demonstrează legăturile lui Igor Dodon cu Rusia şi că, în ultimii trei ani, Partidul Socialiştilor a fost finanţat de Moscova cu 36 de milioane de dolari.

"Cea mai mare îngrijorare vine din regiunea transnistreană, acolo unde Moscova îşi păstrează prezenţa militară încă din perioada sovietică. O altă provocare pentru ţara noastră este dependenţa de gazul rusesc". Andrian Candu susţine însă că, în ultimii ani, Guvernul Filip a depus eforturi colosale pentru a o reduce.

În acest scop, a fost lansat un proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova şi România care presupune construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău.

La finalul interviului, Candu a concluzionat că "pentru evitarea unei implicări a Kremlinului în ţara noastră trebuiau să fie organizate alegeri parlamentare anticipate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?