X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu: ”Open Dialogue” – o schemă a FSB-ului rusesc împotriva R. Moldova

16 noi. 2018,, 16:28   Politică
4714 18

Fundația ”Dialog Deschis” (Open Dialogue), în frunte cu Ludmila Kozlowska, este o schemă folosită de Serviciile Secrete ale Federaţiei Ruse împotriva mai multor state, precum ţările baltice, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce proiectul de hotărîre privind raportul Comisiei de anchetă în cazul ”Open Dialogue” a fost votat în plenul Parlamentului.

”Lucrurile sînt destul de grave, deoarece această fundaţie care a fost înregistrată în Polonia, dar care are ca fondatori cetăţeni inclusiv ai Federaţiei Ruse, îşi are sursele de finanţare din: tranzacţii cu Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, livrare de echipamente militare în statele implicate în conflicte regionale, plăţi din zone off-shore cu traseu şi provenienţă dubioasă necunoscută, schema de spălare de bani la care ne-am referit noi cînd vorbim de laundromatul rusesc şi chiar sînt surse de finanţare din frauda bancară produsă în Republica Moldova. Din informaţiile furnizate de colegi și comisie reiese clar că această fundaţie nu este altceva decît un vehicul şi o schemă folosită de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse, de FSB împotriva statelor cum sînt ţările baltice, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova", a spus Candu.

Cu regret însă, această fundaţie a atras conştient sau inconştient persoane politice din ţara noastră. Cu regret, persoane ca Maia Sandu, Andrei Năstase, sau alţi exponenţi care sînt menţionaţi în raport au fost atrași de această fundaţie în luptele inclusiv împotriva R. Moldova în interesul Federației Ruse. Astfel de acţiuni, dacă ele sînt intenţionate presupun infracţiunea trădarea de stat sau a R. Moldova. Cu regret, Comisia parlamentară nu a avut ocazia să dialogheze cu aceste persoane şi să afle mai multe. Nu ne referim în cazul de faţă la bilete sau la cheltuieli de hotel, dar noi am fi vrut să ştim în ce alte împrejurări au interacționat cu reprezentanții acestei fundații, ce au discutat, ce informaţii eventuale s-au solicitat pentru a putea constata clar întreaga imagine a lucrului Serviciilor Secrete ale FR în Moldova”, a declarat Candu în fața reprezentanților mass-media.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?