X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu își continuă vizita în SUA. Cu cine s-a întîlnit

18 sep. 2018,, 16:49   Politică
2501 1

Securitatea în regiune, precum și provocările de securitate și soluțiile promovate de autoritățile din Republica Moldova au fost discutate la întrevederea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Senatorul Ron Johnson, șeful subcomitetului pentru Europa și cooperarea regională de securitate, membru al comisiei Senatului pentru relații externe.

Președintele Parlamentului a mulțumit senatorului Ron Johnson pentru acceptul de a promova în Senatul SUA o rezoluție în susținerea Republicii Moldova.

Andrian Candu a vorbit despre măsurile legislative adoptate pentru a asigura securitatea informațională a țării. În particular, el s-a referit la legile elaborate de experți și adoptate de Legislativ care vin să fortifice presa locală, inclusiv, prin oferirea unor noi oportunități de dezvoltare.

Spicherul a vorbit despre aprobarea legislației necesare pentru executarea lucrărilor de interconexiune la energia electrică și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, precum și aprobarea Strategiei naționale de apărare 2018-2021. Președintele Parlamentului a mulțumit Senatorului pentru Rezoluția Congresului SUA în susținerea Republicii Moldova, Georgiei, și Ucrainei. Andrian Candu s-a referit la Asambleea parlamentară Moldova, Georgia, Ucraina, care se va întruni, în prima ședință, în luna septembrie, în Georgia.

Președintele Parlamentului a mai avut întîlniri cu Ambasadorul Wiliam B. Taylor, vicepreședinte al Institutului pentru Pace din Statele Unite, precum și cu oficiali din Departamentul de Stat.


Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat, iar cheltuielile legate de această deplasare nu sînt acoperite din bani publici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?