Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Candu ironizează: Mă bucur pentru oamenii din Ghana, ei au vaccin anti-COVID

26 feb. 2021,, 12:14   Politică
3500 11

Statul african Ghana a devenit prima țară care primește vaccinuri anti-Covid prin mecanismul COVAX, coordonat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și menit să asigure distribuția echitabilă a serurilor în lume, scrie unimedia.info.

Cu această ocazie politicianul Andrian Candu a scris un mesaj pe rețelele de socializare menționînd că se bucură pentru persoanele din Ghana.

„Mă bucur pentru oamenii din Ghana care au început să fie imunizați și cu vaccin pe platforma Covax, și cu vaccin rusesc, și cu indian.

Mă bucur pentru că au un Guvern și pentru că are cine să le poarte de grijă, spre deosebire de Moldova unde se poartă doar consultări și se promite din două în două saptamîni că iată, iată vine vaccinul și la noi”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

COVAX a fost creat de OMS în aprilie 2020, în încercarea de a nu mai repeta greșelile din timpul pandemiei de gripă porcină din 2009.


Atunci țările bogate au achiziționat cele mai multe vaccinuri de pe piață, în dauna celor sărace - care erau de fapt și cele mai afectate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?