Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Candu ironizează: Dodon și PSRM au primit statut de observator la UEE

15 mai. 2018,, 15:37   Politică
4423 16

Acordurile ce țin de politica externă și angajamentele țării în raport cu alte state trebuie aprobate de Parlament și de Guvern, a reacționat spicherul Andrian Candu, după ce ieri Republica Moldova a obținut statut de observator la Uniunea Euroasiatică, notează Noi.md.

În caz contrar, astfel de acorduri sînt nule, a adăugat el. Potrivit lui, nici Guvernul și nici Legislativul nu au depus cereri către Uniunea Economică Eurasiatică și nu au solicitat vreun statut expres prin lege.

”În aceste condiții, Igor Dodon și PSRM sînt cei care au primit statut de observator și categoric nu statul Republica Moldova”, a ironizat el. ”Țara noastră este deplin angajată în cooperare cu Uniunea Europeană, iar parcursul european este singura opțiune strategică de dezvoltare a țării, care oferă șanse de progres și stabilitate pentru generații. Din acest motiv, am inițiat procedura de modificare a Constituției pentru introducerea vectorului european drept unica opțiune de dezvoltare în prevederile legale. Nici Igor Dodon și nici alt demnitar nu poate fără suportul Parlamentului să decidă alt curs pentru Republica Moldova”, a comentat Candu.

Demnitarul a invocat și prevederile articolului 66 din Constituțiile, potrivit cărora atribuțiile de bază ale Parlamentului includ aprobarea direcțiilor principale ale politicii interne și externe a statului - ratificarea denunțarea, suspendarea și anularea tratatelor internaționale încheiate de Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?