Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Candu întreprinde o vizită de lucru în Georgia

25 mai. 2018,, 13:10   Politică
3218 1

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai, comunică Noi.md.

La Tbilisi, Andrian Candu va participa la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia marcării a 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene.

Andrian Candu va discuta cu oficialii georgieni inclusiv aspecte legate de funcționarea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Ieri, Parlamentul a aprobat o hotărîre prin care Republica Moldova participă la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare.

Lucrările de constituire a Adunării Interparlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie 2018, la Kiev.

Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituție interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte și proiecte de interes comun pentru cele 3 țări. Obiectivul Adunării va fi discutarea provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, Ucraina și Georgia, transferul de bune practici în domeniul procesului legislativ, agrearea pozițiilor comune în materie de politică externă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?