Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu întrebat dacă știe unde se ascunde nașul (VIDEO)

20 feb. 2020,, 13:49   Politică
4113 0

Deși vorbește des cu Vladimir Plahotniuc la telefon, deputatul Andrian Candu spune că nu știe unde se află fostul lider PD, dat în căutare internațională, una dintre acuzațiile care i se aduc fiind „spălare de bani”.

„Eu vobesc cu el la telefon, fără să-l întreb da dvs unde sînteți? Mi se pare și asta lipsă de educație. Sunt sigur că unde este el e bine și așa trebuie să fie. De ce să intru în detalii, să mă complic eu sau să se complice dumnealui să-mi dea explicații? Haideți să fim serioși”, a spus Andrian Candu.

Explicația a venit în contextul anunțului parlamentarului că a vorbit cu Vladimir Plahotniuc la telefon, cu o seară înainte de a părăsi, împreună cu alți 5 deputați, Partidul Democrat, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

Vladimir Plahotniuc, nașul de cununie al lui Andrian Candu, a fost lider al PD pînă în iunie 2019, cînd a părăsit de urgență Republica Moldova, după ce formațiunea sa a pierdut puterea de la Chișinău.

Ulterior, pe rețele de socializare au apărut poze, potrivit cărora Plahotniuc ar fi fost surprins în SUA, la Miami.


În decembrie 2019, Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Interpol, Ambasadele Romîniei, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.

La data de 13 ianuarie 2020, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?