Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu, îndemnat să-și dea demisia, după „prezența rușinoasă” din Parlamentul României

29 mar. 2018,, 11:02   Politică
6245 32

Participarea spicherului Andrian Candu la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului României, a trezit nemulțumiri în rîndul deputaților, comunică Noi.md.

Deputații PSRM au calificat drept scandaloasă adoptarea de către Parlamentului României a așa-numitei „Declarații solemne pentru celebrarea Unirii Moldovei cu Română”. În aceste condiții, ei au cerut ca Parlamentul să-și reconfirme votul pentru Declarația privind inviolabilitatea suveranității și independenței Republicii Moldova, adoptată încă în 2016 de Legislativul de la Chișinău. Totodată, parlamentarii l-au îndemnat pe Andrian Candu să-și dea demisia de onoare.

„Nu ați avut curajul să spuneți în România că noi avem o altă realitate și avem percepția noastră asupra istoriei. La 31 martie 2016, Parlamentul a votat declarația privind inviolabilitatea independenței R. Moldova. 68 de deputați au confirmat atunci că sîntem un stat independent. Sînteți și dvs. domnule Candu printre semnatari. Vă cerem să vă dați demisia de onoare! Prin prezența dvs. acolo ați demonstrat că nu reprezentanți poporul R. Moldova”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

În replică, fruntașii PD au negat că la București ar fi fost vorba de vreo declarație de unire. Andrian Candu a precizat că declarația la care fac referire socialiștii a fost una de „celebrarea a unirii”.

„Eu am participat la o aniversare, la fel cum am celebrat astfel de evenimente și la Vilnius, și la Riga, și la Varșovia. Voi sînteți cei care promovați divizarea și duceți societate în extreme”, a comentat Candu.


„Toate aceste lucruri care ajung la nivel de isterii o să treacă, doar cei mai slabi se lasă pradă acestor isterii ”, a adăugat la rîndul său Marian Lupu, care a reiterat că nimeni nu pune la îndoială independența republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?