Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu, împotrivă ca deputații și judecătorii să beneficieze de tichete de masă

6 apr. 2018,, 13:20   Politică
3558 2

Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că și-ar dori ca legea tichetelor de masă să fie aplicată și în sectorul bugetar, dar numai pentru anumite categorii de funcționari.

Potrivit lui, guvernarea ar putea veni chiar în acest an cu modificări la buget în acest sens.

„Acum legea este aplicabilă pentru sectorul privat. Acordarea tichetelor de masă pentru bugetari ține de bugetul de stat. Am vorbit cu dl prim-ministru ca măcar pentru anumite categorii, profesori, medici, să găsim posibilități să fie aplicate prevederile legii. Poate de anul acesta să venim cu rectificări la buget sau dacă nu reșim, deja de anul viitor”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

Speakerul a mai adăugat că deputații, miniștrii, judecătorii nu ar trebui să beneficieze de tichete de masă. Potrivit lui, presiunea care ar pune-o tichetele de masă pe bugetul de stat ar fi una destul de mare.

„Tichetul de masă pe lună înseamnă cam 900 de lei. Nu sînt sume mici, dar cred că putem discuta și cu partenerii internaționali pentru a găsi o soluție”, a mai subliniat Candu.


Amintim că Legea privind tichetele de masă, inițiată de însuși Candu, a intrat în vigoare la începutul acestui an. Pînă în prezent în țara noastră au fost licențiate două companii străine specializate în tipărirea tichetelor de masă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?