Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Candu îi contrazice pe cei care spun că presa din Moldova nu este independentă

23 dec. 2018,, 12:00   Politică
5562 14

Peisajul media din Republica Moldova este la fel de liber ca și cel din țările precum Statele Unite ale Americii. Opinia îi aparține vicepreședintelui PD, Andrian Candu, care a calificat drept „supoziții” cu tentă electorală afirmațiile celor care consideră că presa din Republica Moldova nu este independentă.

Candu a folosit drept exemplu piața media din Statele Unite, acolo unde cele două televiziuni mari de știri - Fox News și CNN - se situează pe poluri ideologice opuse. În opinia speakerului, o asemenea situație se observă și în Republica Moldova și poate fi caracterizată prin rivalitatea care există între televiziunile pro-PD (Prime, Publika) și cele afiliate opoziției extraparlamentare:

„Dacă mă uit la Jurnal, îmi dau seama că eu sînt atît de rău și atît de monstru încît mănînc la micul dejun copii”, a ironizat Candu la emisiunea „Vinerea cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova.

Speakerul Parlamentului a sugerat că afirmațiile privind lipsa de libertate media nu sînt decît declarații cu tentă electorală.

„În campanie electorală, se vine cu tot felul de supoziții, speculații, manipulații și se încearcă să se inducă în mintea cetățeanului ideea că în Republica Moldova presa nu este independentă”, a regretat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?