X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu face dezvăluiri: Doi eurodeputați au propus guvernării 100 de milioane de euro

12 oct. 2018,, 14:40   Politică
4854 7

În această după-amiază, în plenul Parlamentului, speakerul Andrian Candu încearcă să convingă aleșii poporului să voteze pentru introducerea vectorului european în Constituție. După o pledoarie de la tribuna Legislativului, Candu a primit și prima întrebare, de la comunista Elena Bodnarenco.

Aceasta l-a întrebat pe Candu cînd este sincer: „atunci cînd guvernați țara sau cînd veniți cu propuneri care, de fapt, sînt o mită Parlamentului European ca să se uite puțin mai blînd la ceea ce faceți cu poporul moldovenesc?”. În răspunsul său, Candu a povestit o discuție pe care a avut-o cu doi eurodeputați, la ultima vizită a reprezentanților Parlamentului European în R. Moldova.

„Am învățat o lecție regretabilă: că în politică există și mult cinism. Și probabil nu era cazul să o spun acum, dacă tot e momentul de sinceritate, o spun. La ultima vizită a deputaților din Parlamentul European, doi eurodeputați, cărora nu am să le dau numele, mi-au spus următoarele: „Domnule Candu, noi o să vă dăm 100 de milioane dacă voi o să schimbați legislația așa încît să fie al doilea tur în sistemul mixt”. „Voi vă dați seama ce șantaj e ăsta?”, le-am spus eu. „Noi am decis procesul de vot prin consultări. Și așa s-a decis, că va fi un tur pentru că asta e alegere din dragoste, nu din interese. Dacă Republica Moldova îndeplinește condițiile pentru asistența financiară, cum să veniți cu așa cerință cinică?”, le-am spus eu. Și aici, ca și în alte parlamente, sînt oameni cinici și fățarnici, cu interese politice. Dar nu asta contează, nu vorbim despre asta. Îmi sînteți simpatică sau antipatică, nu asta contează. E important ce scrie în Constituție”, a spus Candu.

Elena Bodnarenco i-a oferit și o replică. „Mulțumesc pentru lecție, domnule președinte, dar noi cu toții parcă le-am trecut deja. Păcat că nu e domnul Ghilețchi aici, el de obicei citează din Biblie, dar acum o să o fac eu. Poate să nu spunem predici despre cum să nu furi, ci chiar să nu furi”, a răspuns deputata.

Amintim că pe 9 octombrie, Uniunea Europeană a decis că nu va oferi asistență statului nostru pînă după scrutinul parlamentar de anul viitor. Potrivit unui comunicat de presă al forului european, deputații europeni consideră că autoritățile de la Chișinău au deviat de la standardele democratice și statul de drept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?