Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu explică ce se va întîmpla cu Șor dacă ajunge deputat

14 dec. 2018,, 09:48   Politică
3570 2

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că legislația Republicii Moldova prevede că, dacă o persoană este condamnată și ajunge deputat în legislativ, față de ea nu se aplică imunitatea parlamentară.

Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Moldova în direct”, la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Dacă chiar, să zicem, deși poate nu cred, că o persoană condamnată, cum e și Ilan Șor, devine deputat, asta nu îl salvează. Procurorii au venit, l-au ridicat frumușel din sala plenului și l-au dus”, a spus șeful legislativului.

Totodată, Andrian Candu menționează că există riscul ca, timp de trei luni după alegeri, să nu fie format Guvernul. „Vreau să menționez faptul că acesta este un risc mare, un preț de plătit. Atunci cînd ai Parlament, Guvern, lucrurile sînt administrate”, a spus președintele Parlamentului.

Potrivit lui Andrian Candu, anul 2019 nu trebuie să fie ca anul 2015. „În 2019 trebuie să trecem repede și bine prin campanie electorală, prin alegeri, formăm Guvernul și activăm în continuare.”

Despre frauda bancară Andrian Candu a spus că pînă la ora actuală s-au recuperat două miliarde de lei. „Banii sînt recuperați, pe de o parte, din dosarele penale ale celor condamnați pentru fraudă bancară, din ceea ce ei au furat, pe de altă parte, din lichidarea băncilor”, a declarat oficialul. Andrian Candu spune că există peste 40 de dosare penale, unii sînt condamnați, alții sînt în proces de judecată, alții sînt în investigații. „Sumele respective sînt identificate, unele sume sau active sînt sechestrate. Deja s-a pornit procesul”, a menționat șeful legislativului.

Președintele Parlamentului spune că șeful Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, a anunțat în plenul legislativului că la ora actuală în instanțe de judecată sînt dosare penale care vizează 7,7 miliarde de lei, cu persoanele identificate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?