X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Candu, după discuțiile avute cu Maia Sandu: „Trebuie găsite soluții”

16 mar. 2021,, 11:23   Politică
3353 1

Fracțiunea grupului parlamentar Pro Moldova s-a întîlnit astăzi cu președintele țării, Maia Sandu, cu care a discutat despre criza actuală politică și găsirea unui numitor comun pentru învestirea unui nou guvern.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, spune că este mulțumit de rezultatul discuțiilor avute, afirmînd că în actuala criză pandemică gravă, țara trebuie guvernată.

„Doar prin dialog putem depăși o criză, trebuie să găsim soluții pentru aprobarea unui guvern anticriză, neafiliat politic și profesionist. Dacă există o astfel de comunicare și există un dialog precum se întîmplă astăzi, rezultatul trebuie să fie prin crearea unei majorități mai largi prin crearea unei foi de parcurs pe termen mai lung”, a declarat Candu.

„Situația este foarte gravă, tendințele sînt grave și tot mai îngrijorătoare și trebuie găsite soluții. Dacă se va merge la instituirea unei stări de urgență, ea trebuie să fie aprobată doar dacă se găsesc soluții economice și umanitare pentru oameni. Unele instuții ale țării acționează de parcă criza a apărut ieri. Trebuie găsite soluții pentru cei în vîrstă, pentru studiile online, de bacalaureat și admitere, toate acestea trebuie să fie generate de un guvern anti criză și de o majoritate parlamentară. Alegerile chiar dacă vor fi organizate, trebuie pregătite și din punct de vedere al legislației, trebuie găsite soluții la finanțarea partidelor”, a adăugat Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova mai spune că alegerile anticipate în această perioadă este un pericol pentru întreaga societate: „Înțelegem poziția ei (n. r. Maiei Sandu) legată de anticipate și noi nu le excludem ca o soluție, doar că să mergi la alegeri în plină pandemie seamănă mai mult a genocid. Chemăm oamenii la alegeri ca după asta să îi trimitem la terapie intensivă?”.


În conluzie, Candu spune că ceea ce contează cel mai mult acum este sănătatea și viața oamenilor, dar și stabilitatea financiară a acestora.

„Valul schimbării nu poate fi oprit, cu siguranță se va ajunge la alegeri. Pro Moldova va susține un guvern anti criză. Trebuie să vedem cine este această persoană și care este echipa care o propune și prioritățile”, conchide liderul Pro Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?