X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu, despre cetățenia cehă a lui Plahotniuc: Prima dată am citit și eu așa ceva

16 iul. 2019,, 16:00   Politică
3400 1

Informația privind faptul că fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc ar deține cetățenie cehă este falsă. Despre asta a spus deputatul democrat Andrian Candu. Politicianu a mai precizat că atunci cînd o persoană deține cetățenie cehă, nu are în drept să dețină a altă naționalitate.

Prima dată am citit și eu așa ceva. Din cîte cunosc domnul Plahotniuc nu are cetățenie cehă. Cetățenia cehă nu se obține atît de simplu. Și asta vă spun din cîte eu cunosc. Dacă eu cumva aș încerca să i-au cetățenia cehă, chiar dacă în familie am deja patru cehi, copii și soția. Cel care își ia cetățenia cehă trebui să renunțe absolut la toate cetățeniile. Deci asta este imposibil”, a spus deputatul Partidului Democrat, Andrian Candu.

Anterior, deputatul ACUM Dumitru Alaiba a făcut public un certificat care atestă că un cetățean al Cehiei cu numele Vladimir Plahotniuc, născut în 1966 ca și politicianul moldovean, a încercat să înregistreze o companie în Marea Britanie pe 4 iunie curent.

Presa a scris că Vladimir Plahotniuc avea cetățenia Romîniei, sub numele de Vlad Ulinici, dar și cetățenia Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?