X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Dacă PD își va pune scopul să aibă și astronautul său, asta se va întîmpla

23 mar. 2018,, 12:26   Politică
3410 12

Deputații au examinat astăzi propunerea cu privire la atribuirea unui lot de teren din Stăuceni pentru construcția Arenei Chișinău, informează Noi.md.

Inițiativa prevede schimbarea destinației de 69,2 hectare de teren agricol și transmiterea lui din gestiunea Colegiului de Viticultură în cea a Ministerului Educației și Culturii și Cercetării.

Autorul proiectului, Andrian Candu, a fost întrebat de liderul PCRM, Vladimir Voronin, ce mai pregătesc democrații în acest an electoral. „Ați anunțat reparație drumurilor, acum această arenă. Ce ne așteaptă în an electoral mai departe, dacă tot ați vorbit că deciziile se iau în PD?”, s-a interesat politicianul.

„Alegerile nu sînt și nici nu trebuie să fie un impediment pentru ca noi, în fiecare zi, să facem tot ceea ce facem pentru binele țării. În al doilea rînd, dacă PD își va pune scopul să aibă și astronautul său, vă asigur că asta se va întîmpla”, a ironizat Candu.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat, la rîndul său, că suspiciunile opoziției sînt de înțeles, dar asta nu înseamnă că inițiativa construirii unui astfel de obiectiv este rea.


„Sigur că întrebări din partea opoziției vor fi mereu, dar este absolut clar că Moldova are nevoie de săli sportive, de stadioane și locuri unde tineretul nostru să-și petreacă timpul. Ideea este bună”, a comentat Diacov.

Deputatul Nicolae Juravschi a menționat că, în urma construcției Arenei Chișinău, Moldova va putea găzdui competiții internaționale.

Arena Chișinău urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de pînă la 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?