X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu confirmă că referendumul ar putea avea loc în ziua alegerilor parlamentare

23 oct. 2018,, 11:10   Politică
2842 1

Partidul Democrat analizează posibilitatea organizării unui referendum pentru a afla opinia poporului cu privire la includerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană”.

Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unui interviu pentru Adevărul Moldova. Oficialul a subliniat că, în prezent, se examinează cîmpul legislativ în care ar putea avea loc exercițiul electoral.

„În baza măsurătorilor noastre și a opiniei pe care o vedem din partea societății, un astfel de referendum ar fi unul de succes. Noi examinăm posibilitatea unui referendum. sînt opinii care spun că în ziua alegerilor nu poți să organizezi un referendum. Alte opinii spun că anume un referendum constituțional nu poate fi organizat. Noi acum examinăm cîmpul juridic”, a spus Candu.

Potrivit președintelui Parlamentului, referendumul ar putea fi organizat pe 24 februarie, în ziua alegerilor parlamentare, pentru a fi evitate alte cheltuieli în acest sens. Totodată Candu nu a negat că, din punct de vedere legislativ, introducerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană” ar putea pune bețe în roatele socialiștilor care pledează pentru integrarea în Uniunea Euro-Asiatică.

„Acest proiect nu interzice o anumită opinie, dar la nivel de legislație e altceva. Nu este împotriva unui partid, sau a unei opinii și nu sîntem noi primii care am fi vrut să avem o astfel de prevedere în Constituție. sînt chestiuni care am fi vrut să-și găsească locul în Constituție ca o garanție constituțională. Că drumul nostru spre integrarea europeană să fie unul ireversibil”, a declarat Candu.


Proiectul PD care își propunea introducerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană” nu a fost votat de Legislativ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?