Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu: Comisia de anchetă a tentativei de puci a fost creată pentru intimidarea PDM

20 iun. 2019,, 10:31   Politică
2824 8

Vicepreședintele Partidului Democrat Andrian Candu consideră că formarea Comisiei de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale” este o tentativă de intimidare a opoziției parlamentare, în speță a PDM. Declarația a fost făcută în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Lovitură de stat, preluarea forțată a puterii, menținerea ilegală a puterii sînt noțiuni care își au descrierea lor. Asta înseamnă că cineva cu forța își menține puterea sau ilegal și abuziv vrea să preia puterea. PDM a menținut Guvernul Republicii Moldova în perioadă de interimat de la alegerile parlamentară pînă la învestirea noului Guvern, iar PDM a propus organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Andrian Candu.

„Noi nu vorbim despre o preluare a puterii, noi nu vorbim nici măcar despre o menținere a puterii fiindcă dacă ar fi fost așa, am fi spus că PDM a cîștigat alegerile și continuăm să rămînem la guvernare. Noi însă am spus: alegerile parlamentare și alegerea cetățenilor este soluția”, a adăugat democratul.

Potrivit lui, cei care au încercat să preia puterea ilegal se fac la fel, probabil, vinovați de încălcarea Constituției, dacă deciziile CC ar fi rămas în vigoare. Luînd în vedere că deciziile au fost revizuite, cei care au venit la putere au intrat în cadrul legal.

„Această comisie este lipsită de substanță și lipsită de rezultat și este doar un instrument de intimidare a PDM și în cazul de față a opoziției parlamentare”, a afirmat politicianul.

Marți, 18 iunie, Parlamentul a instituit o comisie de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale”. Deputații au constatat că este nevoie de o analiză serioasă a circumstanțelor în care Curtea Constituțională a adoptat hotărîrile și avizele din 7-9 iunie, care ulterior au fost anulate. Deputații au bănuieli că toate aceste decizii au fost emisie la comanda PDM și a liderului acestuia, Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?