X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu comentează decizia PSRM și PCRM de a boicota referendumul

12 dec. 2018,, 17:28   Politică
3765 10

Un Joc de copii şi de emoţii... Astfel a comentat preşedintele parlamentului Andrian Candu a comentat decizia PCRM și PSRM de a boicota referendumul consultativ din februarie 2019.

”Decizia Partidului Comuniştilor era aşteptată, fiindcă cunoşteam poziţia liderilor acestui partid că nu sînt de acord nici cu subiectul, și nici cu organizarea referendumului. În schimb mă amuză într-un fel decizia PSRM, deoarece din cîte cunoaştem şi conducerea acestui partid susţinea ideea de reducere a numărului deputaţilor în Parlament. De aceea, într-un fel, ştiţi vorba aia, dacă bomboana nu e a mea, nu-mi mai place. Un joc de copii şi de emoţii, dar este decizia partidului bineînțeles să se comporte precum cum consideră ei”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă.

PSRM și PCRM au anunțat că vor boicota referendumul consultativ din februarie 2019. Inițiativa anunțată de Partidul Democrat din Moldova prevede reducerea numărului deputaților de la 101 la 61, iar legislatorii care nu își vor îndeplini obligațiunile să fie demiși de cetățeni.

Cetățenii moldoveni vor urma să răspundă la întrebarea dacă sînt pentru reducerea numărului de deputaţi. În cea de-a doua întrebare vor trebui să răspundă dacă sînt pentru revocarea sau demiterea deputaţilor Parlamentului care nu își execută atribuțiile constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?