X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Astăzi, scriem o nouă pagină în istoria noastră

28 feb. 2018,, 14:36   Politică
3207 3

Noi monede metalice sînt puse în circulație, de astăzi, în Republica Moldova. Monedele de 1, 2, 5 și 10 lei vor circula în paralel cu bancnotele existente. Anunțul a fost făcut la evenimentul organizat de Banca Națională a Moldovei, dedicat monedei naționale la cea de-a 25-a aniversare.

”Astăzi, scriem o nouă pagină în istoria noastră. Moneda națională este o expresie a suveranității, independenței și nivelului de dezvoltare a unui stat. Prin introducerea noilor monede metalice ajungem și noi la un standard nou de calitate și la un nou nivel de dezvoltare”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu în deschiderea evenimentului.

Potrivit Speakerului, datorită eforturilor conjugate ale autorităților, Republica Moldova a reușit să depășească criza bancară și economică, să elaboreze o legislație conformă standardelor europene, care conține abordări sistemice noi, oferă transparență în acționariat, introduce noi elemente de guvernanță corporativă și standarde de calitate în domeniul financiar-bancar.

”Reușita o vedem prin faptul că sistemul financiar-bancar este restabilit și este recuperată încrederea. Nu o spunem doar noi, ci și experții străini în domeniu, precum cei de la Banca Mondială și FMI, dar și noii investitori pe piața bancară din Republica Moldova”, a menționat Andrian Candu.

La eveniment au fost prezenți conducerea Băncii Naționale a Moldovei, deputați, diplomați, reprezentanți ai domeniului financiar-bancar, experți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?