X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu: Așa înțelege „Guvernul scumpirilor” grija pentru oameni?

24 iul. 2019,, 11:00   Politică
2993 5

Intenția de a anula unele facilități fiscale pentru cetățeni vorbește despre ipocrizie și cinism, a reacționat fostul președinte al Parlamentului, democratul Andrian Candu, după ce ministrul Finanțelor a anunțat ieri o serie de măsuri, notează Noi.md.

Candu s-a întrebat dacă asta înseamnă în viziunea decidenților politici o guvernare calitativă, transparentă și democratică.

"Cetățenii văd tot mai bine fața adevărată a Guvernului Maiei Sandu, instalat de Alianța Kozak. Plini de frustrare, flămînzi de putere, dornici de răfuială și incapabili să administreze banii publici.

După ce a pornit „vînătoarea de vrăjitoare” printr-o campanie de intimidare și eliberare din funcții a persoanelor profesioniste pentru a-și pune oameni docili în loc, ACUM și-a mutat atenția pe „agenda cetățenilor” și anunță majorarea impozitelor și a taxelor, dar și anularea tichetelor de masă.

Așa înțelege „Guvernul Scumpirilor” grija pentru oameni? Asta înseamnă să guverneze calitativ, transparent, democratic, pentru oameni?


Ipocrizia și cinismul la putere", a comentat Candu.

Ministrul Finanțelor a anuțat ieri despre intenția de anularea unor decizii ale guvernării precedente „care duceau la contrabandă și la încălcări”, anularea unor scutiri fiscale și mobilizarea resurselor care sînt menite să asigure echitatea fiscală, taxe plătite de cei bogați. Potrivit autorităților, aceste măsuri „agreate cu FMI” au drept scopt acumularea unor resurse adiționale pentru bugetul anului 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?