X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu a vorbit despre cea mai mare realizare a actualei legislaturi

22 dec. 2018,, 10:45   Politică
3830 9

Multe din deciziile luate de actualul Parlament sînt decizii istorice, a afirmat Andrian Candu, referindu-se la adoptarea sistemului electoral mixt, dar și la documentele privind construcția gazoductului și liniei electrice de peste Prut, care contribuie la securitatea energetică a țării.

Efectul lor se va resimți doar peste cîțiva ani și, cu toate că cetățenii uită repede cine și cum a votat, valoarea deciziilor nu poate fi pusă la îndoială.

„În contextul unor evenimente, cum ar fi alegerile, se vine cu speculații, manipulări, care sugerează cetățeanului, dar și străinului că, vedeți, presa nu este independentă”, a relevant dînsul, evitînd să vorbească în subiectul înțelegerii de cartel între două media-holdinguri, despre care s-a scris că limitează accesul posturilor TV neafiliate la publicitate. „Nu fiecare își poate permite o televiziune, deoarece este o afacere scumpă, iar piața de publicitate din Moldova este mică. În acest sens, putem vorbi despre eforturi în vederea creșterii pieței de la 11-12 milioane de euro la 20 și chiar la 30 de milioane de euro – prin investiții, pentru care sînt create condiții legislative și nu numai”.

Andrian Candu a exclus posibilitatea unei alianțe post-electorale a Partidul Democrat cu Partidul Socialiștilor din considerente geopolitice – democrații urmează vectorul european, pe cînd socialiștii se uită în direcția opusă, dar și ideologice – democrații împărtășesc viziuni liberale, în special, în domeniul economic, ceea ce nu corespunde viziunilor oponenților săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?