X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu a rămas fără cvorum în Parlament: „Rog să închideți cantina și să blocați ușile”!

4 oct. 2018,, 12:03   Politică
2871 3

Andrian Candu a rămas fără cvorum în Parlament. După ce fracțiunea PSRM, PL și PLDM au părăsit sala de ședințe în semn de protest, Voronin a intervenit la un moment dat spunînd-i președintelui Parlamentului că în sală sînt numai 34 de deputați.

Speacherul a anunțat pauza de 5 minute și a cerut responsabililor din Legislativ și să închidă cantina ca deputații să revină în sală.

Întrucît deputații așa și nu au revenit în sală, Andrian Candu a anunțat o pauză pînă la ora 14:00 și a convocat în regim de urgență Biroul Permanent.

Deputații PL, PLDM și PSRM au părăsit ședința în semn de protest față de amînarea audierilor parlamentare pe marginea "furtului miliardului". Socialiștii s-au arătat nemulțumiți de refuzul procurorului general, Eduard Harunjen, de a-și onora obligațiunile constituționale față de Parlament, prin prezentarea informației solicitate.

În cele din urmă, majoritatea parlamentară a stabilit o nouă dată pentru organizarea audierilor - vineri, 12 octombrie. La raport vor veni doar directorul CNA și guvernatorul Băncii Națioale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?