X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu a depus flori la Memorialul victimelor Holodomorului

9 iun. 2018,, 11:15   Politică
5707 5

Președintele Parlamentului Andrian Candu, alături de alți oficiali de rang înalt, a depus flori la Memorialul din Kiev al victimelor Holodomorului.

În noiembrie 2006 în Ucraina a fost prin lege oficial recunoscută foamea organizată în anii 1932-1933 care a ucis cca 4 milioane de persoane, conform datelor prezentate de autoritățile de la Kiev.

Amintim că Președintele Parlamentului Andrian Candu participă la cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina: Consolidarea componentei inter-parlamentare a cooperării regionale și în domeniul securității, prin dezvoltarea colaborării cu UE și NATO, care se desfășoară la Kiev în perioada 8-10 iunie curent. La această reuniune va fi semnat un document de creare a Asambleei parlamentare Moldova, Georgia și Ucraina. Președintele Parlamentului este însoțit în această vizită de președinta comisiei pentru politică externă și integrare europeană Violeta Ivanov și de către președintele grupului de prietenie cu Ucraina, Eugeniu Nichiforciuc.

Prima conferință interparlamentară de nivel înalt Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc la 2 martie la Chișinău, cînd cei trei președinți de Parlamente s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?